COMPOHUB

REZULTATI

IO1

Kompozitna industrija - Završno usporedno izvješće

Izvješće ima za cilj pružiti opsežnije pozadinske informacije o trenutnom stanju razvoja kompozitne industrije u zemljama sudionicama i postojećim izazovima s kojima se sektor suočava (tj. nedostatak kvalificiranog osoblja, ograničeno istraživanje i razvoj, nedostatak VET programa, itd.).

Preuzimanje datoteka

Katalog mogućnosti i prepreka za zapošljavanje (COBE)

Katalog pruža pregled najčešćih prepreka zapošljavanju u industriji kompozita na temelju povratnih informacija malih i srednjih poduzeća. Nadalje, Katalog identificira potencijal za modifikaciju procesa obuke ili obrazovanja kako bi se smanjile i prevladale prepreke zapošljavanju u industriji kompozita.

Preuzimanje datoteka

Katalog fokusa potencijalnih tehnologija (PTFC)

PTFC je prvenstveno namijenjen obrazovnim institucijama koje mogu ponuditi teorijske i praktične sadržaje učenja u području industrije kompozita. PTFC može podržati ponudu formalnog i neformalnog obrazovanja na tržištu. PTFC je također namijenjen tvrtkama koje se (re)fokusiraju na proizvodnju kompozita te tvrtkama s dugom tradicijom poslovanja u industriji kompozita.

Preuzimanje datoteka

IO2

Sustav usmjeravanja za radnike koji ulaze u kompozitnu industriju

Sustav usmjeravanja nudi strukturirani pristup za planiranje i praćenje napretka razvoja složenih vještina radnika. Tako je proces brži, bolje strukturiran i uz bolje praćenje napretka. Sustav je dizajnirao i testirao AFormX, a dizajniran je da ide uz već postojeće i ažurirane e-tečajeve razvijene u okviru projekta CompoHub (www.compohub.eu).

Preuzimanje datoteka

IO3

Vodič korak po korak za organiziranje treninga i tečajeva u kompozitima

Cilj Vodiča je omogućiti tvrtkama, pružateljima usluga obuke i strukovnim školama da prihvate sustav CompoWIN u vlastito okruženje kako bi osposobili ili prekvalificirali radnike za industriju kompozita. Vodič uključuje popis resursa potrebnih za održavanje tečajeva, organizacijske smjernice, materijale za pripremu instruktora i testove. Vodič Korak po korak pruža metodologiju, alate i smjernice neophodne svakoj organizaciji koja planira brzo usvojiti i započeti s pružanjem obuke za industriju kompozita. Njegova je svrha biti plug-and-play paket procesa i alata koji su potrebni menadžmentu organizacije za osposobljavanje ili industrijskog subjekta za početak obuke za proizvodnju kompozita bez ikakvog odgađanja. U tri scenarija navedena u Vodiču opisan je proces za tri ciljne skupine (poduzeća, pružatelji usluga obuke i strukovne škole).

Preuzimanje datoteka

Materijali za diseminaciju CompoWIN-a na engleskom jeziku - tj. letak, poster i roll-up banner također su dostupni za preuzimanje.

Preuzimanje datoteka

Last modified: Wednesday, 18 January 2023, 5:49 PM